• Kategorie
  • MIESZANKA NA CIASTO KAKAOWE BIO 425 g - AMYLON

12.33
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Cena przesyłki 14.99
Paczkomat InPost 14.99
Kurier InPost 19.99
Dostępność Średnia dostępność
EAN 8594006667579

SKŁADNIKI
mąka PSZENNA pełnoziarnista* 66 %, cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (3,5 %), substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka na ciasto kakaowe w proszku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna: 1476 kJ/349 kcal 
Tłuszcz: 1,7 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g; 
Węglowodany: 70 g;
w tym cukry: 29 g; 
Białko: 9,3 g
Sól: 0,47 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 200-250 ml zimnej wody, a następnie dokładnie wymieszać.
2.Dodać 180 g startych jabłek, 1 łyżkę nasion chia i wymieszać z ciastem.
WSKAZÓWKA: do ciasta można dodać również rodzynki, orzechy, albo migdały.
3.Tak przygotowane uprzednio ciasto równomiernie wyłożyć na blasze do pieczenia (20x30 cm), uprzednio natłuszczonej i posypanej mąką.
4.Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 160-170 stopni Celsjusza.
Po wystudzeniu ciasto można posmarować dżemem, polać lukrem lub posypać prażonymi migdałami.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.


Cechy BIO
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 90
Kraj pochodzenia Czechy
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres kontakt@fiia.pl.