• Kategorie
  • PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

34.71
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Cena przesyłki 14.99
Paczkomat InPost 14.99
Kurier InPost 19.99
Dostępność Duża dostępność
EAN 5907709953376
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% 
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Cechy Dla wegan, Dla wegetarian, Bez glutenu
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 60
Kraj pochodzenia Polska
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres kontakt@fiia.pl.