• Zdrowe budynie, kisiele, galaretki

Budynie bez glutenu stanowią idealną propozycję na deser lub dodatek do ciast i innych wypieków. Bazujące na naturalnych składnikach bezglutenowych są bezpiecznym, apetycznym składnikiem diety osób z nietolerancją tego białka roślinnego, alergią czy też celiakią. Dostępne w kilku pełnych aromatu smakach po przyrządzeniu mają świetną konsystencję. Do spożycia na ciepło lub zimno, w deserach na bazie mleka lub innych produktów zastępczych. Sprawdź naszą ofertę budyniów i uzupełnij domowe zapasy.

Aromatyczne budynie bez glutenu

Klasyczne budynie bez glutenu bazują na skrobiach ziemniaczanych i kukurydzianych. Jednak produkty oferowane w naszym sklepie mają gwarancję braku nawet śladowych ilości innych typów mąki, która mogłaby zawierać gluten. To wybrane propozycje niezawierające również cukru, bez słodzików i innych nadających dodatkową słodycz dodatków, albo też błyskawiczne budynie już słodzone, z białkiem i wapniem. Z tego względu to Ty decydujesz, czy budyń będzie bazą dla klasycznych słodkich deserów z cukrem, czy może smak osłodzisz naturalnym słodzikiem, sokiem, albo też przyrządzisz wykwintne danie z budyniem o charakterze wytrawnym.

Prosty skład, świetny smak

Staramy się, aby wszystkie produkty w naszej ofercie miały maksymalnie prosty skład i naturalne składniki. Również budynie bezglutenowe są zgodne z ideą clean label, czyli właśnie czystych etykiet z krótkim składem, niezawierającym zbędnych dodatków. Dzięki temu możesz mieć pełną świadomość tego, co jesz czy podajesz swoim dzieciom albo gościom. Jednocześnie dbamy także o to, aby smak i aromat produktów nie tracił swoich właściwości i był najlepszy z możliwych. Wystarczy postępować zgodnie z zasadami przyrządzania budyniu albo też wykorzystać go w innych przepisach.

Produkty dla wymagających

Z całą pewnością osoby cierpiące na alergie pokarmowe, schorzenia układu pokarmowego oraz inne zaburzenia, dla których konieczne jest wykluczenie z diety glutenu, docenią smak naturalnego budyniu. Mimo atrakcyjnie niskiej ceny budynie w naszej ofercie to produkty dla wymagających odbiorców, którzy chcą mieć pełną świadomość tego, co jest składnikiem ich diety. Dzięki brakowi cukru, laktozy czy białek mleka w wybranych budyniach bezglutenowych w naszej ofercie z powodzeniem mogą je spożywać również osoby z innymi nietolerancjami i schorzeniami. Kluczowe jest użycie w trakcie przyrządzania odpowiednich zamienników typowych dla budyniu składników, którymi jest zwykle mleko i biały cukier.

Klasyczne i ponadczasowe smaki budyniów bez glutenu

Budyń kojarzy Ci się ze słodkim powrotem do dzieciństwa? Ze smakami budyniów sentymentalny powrót do historii sprzed lat jest możliwy. Ciemny budyń o smaku czekoladowym, rewelacyjny smak śmietankowy czy waniliowy, a także budynie owocowe zachwycają swoją konsystencją po przyrządzeniu. W ofercie znajdziesz także budyń na szybko bez glutenu, ale zawierający wszystkie niezbędne składniki do błyskawicznego przyrządzenia. Dodatek prawdziwych, liofilizowanych owoców czy kawy czyni jego smak naprawdę doskonałym. Wystarczy dodać gorącej wody i dobrze wymieszać, by cieszyć się apetycznym deserem.

Alternatywne przyrządzanie i wykorzystanie budyniu

Budynie nie muszą być prostym deserem podawanym na ciepło lub zimno. Bardzo często są składnikiem do przyrządzenia doskonałych kremów do ciast, deserów z owocami czy nawet samego wypieku ciasta. Jednak oprócz tego klasyczne smaki budyniu takie jak śmietanka, wanilia albo czekolada z powodzeniem odnajdują się w daniach głównych o wykwintnym charakterze. Sprawdź wszystkie nasze propozycje i wybierz budyń, który najbardziej lubisz.