• Kategorie
  • Szukaj
  • Zdrowe makarony

SKŁADNIKI pełnoziarnista mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1497 kJ / 354 kcal
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
12.75
SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)  WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna -&nb
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
10.85
SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1542 kJ / 364 kcal
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
11.57
SKŁADNIKI mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5%, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z mak...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
14.74
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5%), imbir* (0,5%), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
14.74
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i s...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
14.97
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWA...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
14.74
SKŁADNIKI mąka z ryżu czarnego* (60%), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik  ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z maka...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
15.28
SKŁADNIKI mąka z ryżu białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTO...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
14.97
SKŁADNIKI mąka gryczana* (80%), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2%) woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem&nb...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
20.23
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość en...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
20.23
SKŁADNIKI mąka z ryżu czarnego* (55%), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. WARTO...
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
20.23

Makarony BIO są produktami ze składników pochodzących wyłącznie ze źródeł ekologicznych. To szeroki wybór makaronów o klasycznych formach, przygotowanych z mąki różnego rodzaju, również razowej. W naszym sklepie znajdziesz także makarony jajeczne, idealne do zup i innych dań. Poznaj pełną ofertę ekologicznych makaronów i uzupełnij swoje zapasy o produkty najwyższej jakości w atrakcyjnej cenie.

Zdrowe makarony BIO w codziennej diecie

Choć w polskiej tradycji dań głównych to ziemniaki wydają się królować jako źródło węglowodanów, również makarony odgrywają ważną rolę. Warto sięgać po wartościowe produkty z pewnych źródeł, takie jak oferowane przez nas makarony BIO. Sprawdź, jakie mąki zostały wykorzystane do wyprodukowania naszych smacznych makaronów, poznaj różnorodność ich form, a także doskonałego polskiego producenta. Przekonaj się także, w jakich daniach sprawdzają się makarony i dlaczego wbrew niektórym opiniom warto włączyć je do diety.

Z jakiej mąki jest Twój ulubiony makaron?

Nasz sklep dba starannie o dobór produktów w ofercie, dzięki czemu wiesz, że kupujesz tylko wartościowe artykuły. Proponujemy Ci makaron ze zdrowej mąki orkiszowej oraz żytniej, a także mąki pszennej pochodzącej wyłącznie z upraw ekologicznych. Odpowiednia kompozycja mąki, maksymalnie prosty skład i ewentualny dodatek jedynie naturalnych składników takich jaj wiejskie ekologiczne jajka czy kurkuma dla uzyskania doskonałego smaku oraz koloru sprawiają, że proponowane przez nas makarony to najlepszy wybór.

Nitki, wstążki, świderki czy muszelki? Którą formę wybierasz?

Każdy wielbiciel makaronu ma swój ulubiony rodzaj produktu. Wiemy dobrze, że makaron nitki sprawdza się w określonych daniach, a świderki są niezastąpione do wybranych sosów czy ulubionych dodatków. Dlatego w naszej ofercie znajdziesz zdrowe makarony muszelki, kolanka, świderki, łazanki, krajanka czy wstążki, zarówno jasne jak i w wersji ciemnej, razowej. Będą idealne do dań na słono i słodko, warzywnych, mięsnych czy z dodatkiem nabiału.

Polskie makarony najwyższej jakości

Dobierając produkty w naszym sklepie, zwracamy szczególną uwagę na ich pochodzenie i jakość. Makarony z naszej oferty to zwykle produkt polski, o prostym składzie zgodnym z zasadą clean label, "czystych etykiet". Brak sztucznych barwników, dodatków czy konserwantów sprawia, że ekologiczne makarony bez obaw można podawać dzieciom czy osobom o szczególnych potrzebach dietetycznych. Nie zawierają one również dodatku cukru, a w wersji razowej mogą być dobrym składnikiem diety osób chorych na cukrzycę, dostarczając węglowodanów w produkcie o stosunkowo niskim indeksie glikemicznym.

Idealne makarony BIO do dań jarskich

Makarony w naszym asortymencie można wykorzystać do dań różnego rodzaju. Dobrze komponują się z daniami wegetariańskimi oraz wegańskimi, stanowiąc źródło zdrowych węglowodanów. Mogą być również składnikiem mięsnych zapiekanek, dodatkiem do sosów różnego rodzaju czy innych dań obiadowych. Z powodzeniem makarony ekologiczne można wykorzystać również do przyrządzania dań na słodko, na przykład z twarogiem czy jogurtem.

Al dente oraz miękki

Dzięki wykorzystaniu określonych typów mąki do produkcji makaronów w naszej ofercie, po ugotowaniu mogą mieć one wybraną twardość. Reguluje się ją czasem gotowania, zależnym także od kształtu i wielkości makaronu. Wskazówki dla poszczególnych rodzajów możesz znaleźć na opakowaniu. Warto zarówno makaron półtwardy, jak i miękki zaraz po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą, by zachował sprężystość. Dodatkowo do wody, w której się gotuje, można dodać kilka kropel oleju, dzięki któremu makaron nie będzie się kleił.