• Galaretki

Galaretka z agarem to produkt idealnie wpisujący się w potrzeby osób chcących odżywiać się zdrowo i komponować swoją dietę w zgodzie z naturą. W pełni wegański, idealny także dla wegetarian, sprawdza się w przygotowywaniu klasycznych, jak i bardziej orientalnych deserów oraz dań. Roślinna substancja żelująca agar-agar szeroko wykorzystywana w tradycyjnych daniach Japonii zyskuje coraz większe uznanie na świecie. Nasze galaretki to produkt najwyższej jakości, idealnie spełniający wszystkie Twoje oczekiwania.

Galaretka z agarem odpowiednia dla wegan

Umieszczając w naszej ofercie galaretki z agarem, zadbaliśmy o to, by były to artykuły najwyższej jakości zgodne z ideą naszego sklepu. Galaretki tego typu po właściwym przygotowaniu mogą być zdrową słodką przekąską dla wszystkich. Są pełne smaku dzięki naturalnym barwnikom i innym składnikom pozyskiwanych z ekologicznych upraw w różnych rejonach świata. Ich konsystencja zapewniana przez wegański agar sprawdza się świetnie w wielu deserach oraz innych zastosowaniach, podobnych dzięki właściwościom agaru do zastosowań klasycznej wersji galaretek.

Pełne smaku galaretki dla wymagających

Klasyczne galaretki zawierają zwykle długą listę składników, wśród których nierzadko można znaleźć sztuczne barwniki, aromaty, biały cukier czy żelatynę wieprzową pomagającą nadać konsystencję końcową. Dla osób niespożywających produktów odzwierzęcych, uczulonych na produkty wieprzowe, a także dbających o jak najbardziej naturalną dietę, jest to nie do zaakceptowania. Wybór galaretek zgodnych z zasadą clean label, w których składzie nie znajdziesz zbędnych sztucznych dodatków, jest szansą na wprowadzenie do jadłospisu klasycznego deseru w nowej zdrowszej formie.

Wegańska substancja żelująca agar-agar

To, co w proponowanych przez nas produktach z powodzeniem zastępuje stosowaną zwyczajowo w galaretkach żelatynę, czyli agar-agar, jest substancją żelującą zawierającą galaktozę. Agar jest wytwarzany tradycyjnie z krasnorostów rosnących u wybrzeży Japonii, również na specjalnych podwodnych plantacjach. To niewielkie glony należące do królestwa roślin, które po wyłowieniu i odpowiedniej obróbce pozwalają na uzyskanie wydajnej substancji używanej w wielu zastosowaniach. Nie ma smaku ani zapachu, dlatego nadaje się do wytwarzania również innych słodyczy i produktów spożywczych, farmaceutycznych, a także chemicznych, kosmetycznych czy fotograficznych.

Galaretki BIO z agarem - 100% naturalnych składników

Proponowane w naszym sklepie galaretki z agarem pozwalają Ci na zachowanie założeń Twojej diety, a jednocześnie włączenie w nią apetycznych słodkości. Mają prosty naturalny skład. W galaretce truskawkowej do nadania intensywnego koloru wykorzystany jest sok z buraków, w cytrynowej - kurkuma. Smak i aromat naturalny podkreślone są przez cukier trzcinowy, dzięki któremu deser zyskuje wyjątkowy charakter. Certyfikowane składniki ekologiczne to pewność wysokiej jakości produktu i naturalnego pochodzenia wszystkich surowców.

Doskonałe do deserów na zimno i innych dań

Sprawdź, jak w prosty sposób zamienić galaretki na bazie agaru w wyjątkowo smaczne desery. Możesz wykorzystać je do przyrządzenia klasycznej galaretki owocowej na wodzie, albo dodać do mleka czy ubitej śmietanki, by powstał apetyczny deser w stylu leguminy. Galaretki sprawdzają się świetnie w kompozycjach z owocami różnego rodzaju, lodami czy bitą śmietaną, jak i w formie dekoracji ciast na zimno. Można je także wykorzystać do przyrządzania wykwintnych dań o bardziej wytrawnym smaku, dodając do nich owocowej słodyczy.