• Kremy czekoladowe i orzechowe

Kremy czekoladowe i orzechowe są uwielbiane przez dzieci, a często także z powodzeniem wykorzystywane do deserów przez dorosłych. Wysokiej jakości produkty tego typu w odpowiednich ilościach mogą być nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Nie od dziś znane są cenne składniki odżywcze orzechów różnego typu. Także miazga kakaowa, składnik wykorzystywany do produkcji czekolad i kremów ma cenne mikroelementy i witaminy. Sprawdź nasze propozycje smacznych kremów i wybierz coś dla siebie.

Warto postawić na zdrowe kremy czekoladowe i orzechowe

Urozmaicenie codziennej zdrowej diety bywa trudne, w szczególności w przypadku diet ze sporymi ograniczeniami. Kremy czekoladowe i orzechowe nie muszą być jedynie słodkim i kalorycznym dodatkiem, gdyż ich zdrowsze wersje doskonale sprawdzają się przy wielu nawet mocno restrykcyjnych sposobach odżywiania. Muszą być to produkty ze sprawdzonych źródeł, z dopracowaną recepturą i wysokiej jakości składnikami. Dzięki temu mogą dostarczyć szeregu witamin i mikroelementów, błonnika, a także zdrowych tłuszczy roślinnych. Nawet wielbiciele typowych słodkości mogą wśród oferowanych w naszym sklepie kremów znaleźć coś dla siebie, gdyż wiele z nich nie zawiera klasycznego cukru a zdrowe słodziki, ma zatem obniżoną wartość kaloryczną i indeks glikemiczny.

Dopracowane receptury i wyjątkowe smaki

Producenci prześcigają się w tworzeniu ciekawych smaków kremów czekoladowych oraz orzechowych, aby zaskoczyć potencjalnych odbiorców. W asortymencie naszego sklepu znajdziesz propozycje o dopracowanych kompozycjach, które z pewnością pobudzą Twoje kubki smakowe. Dbamy o to, aby były to produkty zdrowe, bez niepotrzebnych sztucznych dodatków. Wybrane artykuły są bezglutenowe, nie zawierają dodatku oleju palmowego. Czekolada ma wiele cennych składników - antyoksydanty, magnez, wapń czy witaminy z grupy B, a w połączeniu z orzechami, pomarańczą, kokosem czy tworzy jeszcze lepsze kompozycje.

W słoiku i w tubkach

Konsystencja kremu czekoladowego pozwala na jego mocno zróżnicowane wykorzystanie. To nie tylko dodatek do kanapek na słodko czy małych deserów. Jeżeli podobnie jak wiele osób lubisz jeść krem czekoladowy bezpośrednio, być może dobrym rozwiązaniem będzie dla Ciebie tak zwana czeko-tubka. Kremy w słoikach o różnych pojemnościach to propozycja dla osób korzystających często z tego słodkiego dodatku.

Orzechowe kremy dla wymagających

Kremy orzechowe mogą być wyprodukowane jedynie z orzechów. Często to orzechy ziemne, arachidowe, ale sprawdź również ciekawe kompozycje z dodatkiem wiórków kokosowych czy pasty pistacjowej. Postaw na produkty w pełni naturalne, niedosładzane klasycznym cukrem - wydobywają one pełnię smaku z użytych surowców. Kompozycje czekoladowo-orzechowe to również doskonała propozycja, korzystająca ze sprawdzających się od lat połączeń smakowych. Produkty bez cukru, laktozy, pochodzące z upraw BIO są najlepszym wyborem dla osób o szczególnych wymaganiach dietetycznych.

Naturalne substancje słodzące i wyjątkowe dodatki

To właśnie starannie dopracowany skład kremów czekoladowych i orzechowych decyduje o ich smaku. Czekolada bez cukru w kremie to smaczna propozycja na zdrowe przekąski, którą można uzupełnić lekkimi dodatkami takimi jak owoce, czy też bardziej pożywnymi produktami zbożowymi. Substancje słodzące używane do kremów takie jak stewiole czy tagatoza są w pełni naturalne i bezpieczne dla organizmu. Zapewniają optymalną słodycz przy jednocześnie niskiej kaloryczności i obniżonym indeksie glikemicznym.