• Sosy i ketchupy

Sosy sałatkowe to tylko z pozoru mało istotny składnik diety, który potrafi odegrać bardzo ważną rolę w zdrowym, zrównoważonym odżywianiu. Dlatego w naszej ofercie znajdziesz zdrowe, w 100% naturalne bazy do sosów sałatkowych, umożliwiające przygotowanie zdrowego dodatku do warzyw lub owoców. Różne zdrowe smaki, wygodna forma i wysoka trwałość, osiągana dzięki prostocie naturalnych składników, sprawiają, że sosy do sałatek z naszej oferty są chętnie wybierane przez wielu smakoszy.

Naturalne sosy sałatkowe w Twojej kuchni

Proponowane przez nas sosy sałatkowe to kompozycje ziół i przypraw w unikalnej formie, dzięki którym samodzielnie, w szybki sposób możesz przygotować płynny dodatek do żywności. W pełni naturalne, zdrowe, wymagają dodania najczęściej jedynie oliwy z oliwek lub innego zdrowego płynnego tłuszczu. Obok walorów smakowych i prozdrowotnych, jakie zapewniają wybrane zioła, przyprawy i dodatki w sosach, kluczowa jest obecność oleju lub oliwy w tym składniku diety. W połączeniu z niskokalorycznymi warzywami lub owocami umożliwia optymalną przyswajalność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, uzupełniając jednocześnie dietę w niezbędne kwasy tłuszczowe.

Aromatyczna baza dla sosów sałatkowych

Świeży, idealnie skomponowany w kilka sekund sos do sałatki, bez dodatku konserwantów i sztucznych polepszaczy smaku? To możliwe z naszymi propozycjami. Wygodna szklana karafka zawiera zestaw przypraw, dodatków i ziół, a w opakowaniu znajdziesz także saszetkę z octem. Dodając ulubioną oliwę, w kilka chwil możesz przyrządzić aromatyczny sos winegret. Tak przygotowany płynny dodatek sałatkowy, po użyciu bez obaw przechowuj w lodówce do trzech miesięcy. Dzięki prostemu składowi i naturalnemu konserwantowi, jakim jest ocet, sos zachowuje swój smak i aromat na długo. Kompozycja jest unikalna na rynku, nie tylko dzięki formie, ale również zdrowym składnikom, wśród których znajdziesz probiotyki Lactospore®.

Winegret z aromatyczną cytryną i pieprzem

Proste rozwiązania często okazują się najlepsze i najbardziej uniwersalne. Tak też jest z sosem winegret, który w wersji cytrusowej klasyki ma w składzie najprostsze elementy, tworzące spójny, odświeżający smak. Sok z cytryny, uzupełniony czarnym i białym pieprzem, łączy się z musztardą oraz prażonymi nasionami słonecznika. Po połączeniu z octem jabłkowym i oliwą tworzy doskonałą, aromatyczną przyprawę, którą uzupełniają płatki drożdżowe oraz probiotyki.

Czosnek z ziołami czy mak i truskawka?

Propozycja we włoskim stylu, czyli winegret oraz czosnek połączony z kompozycją ziołową to mieszanka idealna do wykwintnych sałatek. Sprawdzi się również do innych dań w tym charakterze, a nawet zup. Na drugim końcu smaków znajduje się sos winegret z dodatkiem maku, migdałów i truskawki, który będzie słodkim, letnim przełamaniem wielu sałatek.

Orientalny sos z imbirem oraz sezamem

Jak w prosty sposób nadać klasycznej sałatce orientalnego charakteru? Wystarczy postawić na nietypowy skład aromatycznego sosu. Lekko ostry intensywny smak imbiru oraz sezam, uzupełnione czosnkiem oraz szczypiorkiem tworzą wyjątkową kompozycję. W książeczce dołączanej do każdego z baz do sosów w karafce znajdziesz wiele sałatkowych przepisów i inspiracji, jak najlepiej wykorzystać te unikalne i zdrowe smaki.

Dlaczego sosy sałatkowe są ważne w zdrowej diecie?

Uzupełnienie porcji warzyw czy owoców aromatycznym sosem niesie za sobą wiele korzyści. To nie tylko podkreślenie, ale nawet nadanie nowego smaku. Zioła i przyprawy, dzięki zawartym składnikom mineralnym, witaminom i olejkom eterycznym, bardzo często wpływają pozytywnie na stan zdrowia. Dodatkowo dobrej jakości tłuszcz jest niezbędnym elementem nawet niskokalorycznej diety. Ocet jabłkowy natomiast uznawany jest za jeden z najzdrowszych produktów tego typu na rynku.