• Kasze BIO, kasze

Kasza gryczana biała BIO bezglutenowa Pięć Przemian, 500g to produkt pochodzący z ekologicznych upraw. Nie jest to kasza palona, ale biała, o delikatnym smaku i aro...
Wysyłka w ciągu 2-3 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
8.49
  SKŁAD PRODUKTU Ekologiczna kasza gryczana niepalona 100%. WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna: 1447 kJ / 342 kcal Tłuszcz 3,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone ...
Wysyłka w ciągu 2-3 dni roboczych
Dostępność Mało
11.99
Kasza owsiana bezglutenowa Pięć Przemian, 500 g jest naturalnym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz żelaza, fosforu i cynku. To produkt naturalnie ...
Wysyłka w ciągu 2-3 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
8.99
  SKŁAD PRODUKTU kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1421 kJ / 336 kcal Tłuszcz 3,1g w tym ...
Wysyłka w ciągu 2-3 dni roboczych
Dostępność Mało
8.99
Pożywna owsianka to doskonały pomysł na śniadanie nie tylko dla malucha, ale także dla jego rodzica. Kaszka Owsiana Czary Mamy BIO jest nie tylko zdrowa, ale przede...
Wysyłka w ciągu 2-3 dni roboczych
Dostępność Duża dostępność
11.99
Złocista kasza kuskus z suszonymi pomidorami i aromatyczną przyprawą pomidorowo-ziołową. Składniki: kasza kuskus (82%) (z pszenicy durum), przyprawa (cukier, wzboga...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
SKŁAD PRODUKTU   SKŁAD PRODUKTU kasza gryczana palona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1421 kJ / 336 kcal Tłuszcz...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
  SKŁAD PRODUKTU kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1476 kJ / 349 kcal Tłuszcz 3,3g w tym kwasy tłusz...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
  SKŁAD PRODUKTU kasza jęczmienna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1390 kJ / 329 kcal Tłuszcz 2,0g w tym kwasy tł...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
  SKŁAD PRODUKTU kasza jęczmienna pęczak* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1390 kJ / 329 kcal Tłuszcz 2,0g w tym k...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
  SKŁAD PRODUKTU kasza orkiszowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1422 kJ / 340 kcal Tłuszcz 1,6g w tym kwasy tłu...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
  SKŁAD PRODUKTU kasza orkiszowa pęczak* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚCI ODŻYWCZE Wartość energetyczna 1389 kJ / 329 kcal Tłuszcz 2,4g w tym kw...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny

Kasze BIO to propozycja zdrowych i apetycznych produktów sypkich, które idealnie wpisują się w założenia zdrowej diety. Kasze bezglutenowe, bez sztucznych dodatków, o wyłącznie naturalnym składzie to zbożowa baza dla posiłków o różnym charakterze. Mogą zawierać spore ilości błonnika, dobrze przyswajalnych witamin oraz minerałów. Sprawdź nasze propozycje kasz, które bez obaw możesz włączyć do jadłospisu o nawet bardzo zaostrzonym rygorze.

Jakie kasze BIO i klasyczne warto kupić?

Nasz sklep może Ci zaoferować zarówno popularne kasze spożywane tradycyjnie stosunkowo często, jak i bardziej nietypowe, ale wyjątkowo zdrowe propozycje. Są wśród nich propozycje bezglutenowe dobre szczególnie dla osób o specyficznych wymaganiach dietetycznych, najprostsze popularne smaki, kasze palone czy mieszanki o doskonałym smaku z dodatkiem nasion, suszonych warzyw, owoców, orzechów czy innych wzbogacających w naturalny sposób smak. Kasze klasyczne oraz BIO, z certyfikowanych ekologicznych upraw będą świetnym składnikiem zdrowej diety.

Kasze bezglutenowe idealne dla wymagających

Część z kasz w naszej ofercie jest w naturalny sposób bezglutenowych, opatrzonych dodatkowo odpowiednim oznaczeniem - certyfikatem. Dzięki temu nawet osoby cierpiące na celiakię czy nietolerancję glutenu mogą bez obaw je spożywać. Pełna smaku kasza gryczana, bogata w białko kasza owsiana, a może kasza jaglana? Każda z nich może być z powodzeniem łączona z produktami o smakach słonych, wytrawnych, jak i mlecznych, słodkich.

Proste smaki to podstawa

Główną częścią oferowanych przez nas kasz są te proste, jednoskładnikowe. To łuszczone, czasem też łamane ziarna wybranych zbóż. Kasze bez dodatków mają stosunkowo neutralny smak, dzięki czemu sprawdzą się w wielu spożywczych zastosowaniach. Te o ekologicznym pochodzeniu mają potwierdzoną najwyższą jakość i pochodzenie z czystych ekologicznie rejonów. Nawet w najprostszych połączeniach sprawdzą się doskonale. Kasza orkiszowa, jęczmienna, jaglana, gryczana czy kuskus są świetnym dodatkiem czy bazą do dań.

Aromatyczna kasza palona

Niektóre kasze, takie jak kasza gryczana mogą występować w wersji palonej. W tym procesie ziarna zyskują wyjątkowy aromat i dodatkowe właściwości poprawiające ich konsystencję. W naszym sklepie znajdziesz też różne rodzaje danego typu kasz, by Twój wybór był możliwie najszerszy. Decydując się na użycie kaszy wysokiej jakości do przyrządzania posiłków, masz świadomość możliwości skomponowania pełnowartościowych dań, mogących dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

Kompozycje z kaszą bio dla smaku i zdrowia

Jeżeli chcesz pewnego urozmaicenia i szukasz pomysłu na przyrządzenie ulubionej kaszy, możesz kupić kompozycje kasz z dodatkami. To na przykład kasza kasztanówka z jagodami, bazująca na ryżu i mące kasztanowej, idealna pod kątem kompozycji smaku. Ma w składzie również inne dodatki. Popularna i szybka w przygotowaniu kasza kuskus może mieć dodatek suszonych pomidorów, które dodadzą daniu smaku, koloru i aromatu. Dodatki w kaszach zawierają cenne składniki odżywcze idealne do urozmaicenia diety.

Jak przyrządzić smaczną kaszę?

Sposoby na przygotowanie kaszy zależą od jej rodzaju. Większość z kasz wymaga obróbki termicznej przed podaniem, aby nadać im optymalną miękkość, świetny smak. Najlepiej stosować się dokładnie do instrukcji przyrządzania podanych na opakowaniu. Wybrane kasze, które po ugotowaniu mają być sypkie, będą lepsze, gdy zostaną przygotowane z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Często doskonały smak udaje się uzyskać dzięki wcześniejszemu połączeniu z pozostałymi składnikami dania.