- Kategorie
- Szukaj
-
Kisiele
Kisiel bez glutenu jest smaczną i zdrową propozycją na deser czy przekąskę dla każdego. Proponowane w naszym sklepie kisiele to ciekawe połączenia smakowe, wykorzystujące naturalny smak i aromat owoców oraz warzyw. Pojedyncza porcja ma niewiele kalorii, a dostarcza sporą porcję błonnika, stanowiąc również dobre źródło płynów w diecie. Naturalnie słodkie, pełne aromatu i pięknych kolorów zachęcają do spożycia zaraz po przygotowaniu.
Zdrowy kisiel bez glutenu idealny na deser
Zdrowe przekąski czy desery nie muszą być produktami świeżymi albo gotowymi. Kisiel bez glutenu to propozycja dla osób, które chcą włączyć w dietę smaczne i lekkie desery o owocowym aromacie, zawierające niewielką porcję kalorii, naturalny sok oraz przecier z owoców lub warzyw. Jest on produktem bezglutenowym, co potwierdza odpowiednia licencja. Nie zawiera również skrobi innego rodzaju, gdyż w roli substancji żelującej świetnie sprawdzają się między innymi naturalne pektyny. To atrakcyjna porcja słodkości również dla wegetarian i wegan.
Kisiel na szybko bez gotowania
Nasza oferta obejmuje produkty marki Celiko, które można przygotowywać w błyskawiczny sposób. To idealne rozwiązanie dla osób niemogących w danej chwili gotować czy też niemających na to czasu, a chcących spożyć coś na ciepło. Kisiel pektynowy na szybko sprawdza się w pracy podczas przerwy, na szybką przekąskę w domu czy podczas podróży. To zastrzyk energii bazujący na brązowym cukrze, soku warzywnym lub owocowym oraz przecierze, które dostarczają cennego błonnika, stanowiącego nawet 11% produktu. Owocowe pektyny dają właściwą konsystencję kisielowi, dzięki czemu myślami można przenieść się do ulubionych smaków z dzieciństwa.
Naturalne składniki w kisielu pektynowym
To, co wyróżnia kisiele w naszej ofercie, to skład, który nie zawiera glutenu oraz skrobi. Wspomniane właściwości konsystencji uzyskiwane są dzięki naturalnemu żelowaniu pektyn owocowych. Kompozycja smakowa kisieli może Cię pozytywnie zaskoczyć. Przykładem może być rzadko spotykane połączenie lekko kwaskowego, odświeżającego agrestu z aksamitną słodyczą banana, potrafiące przywołać egzotyczne skojarzenia. Wielbiciele zdrowych i smacznych zestawień z pewnością polubią intensywnie czerwony kisiel z dodatkiem soku z buraków, który występuje w kombinacji z pełną charakteru porzeczką lub słodką i zdrową jagodą.
Jak przyrządza się smaczny kisiel bez glutenu?
Klasyczne kisiele pamiętane przez wiele osób z czasów dzieciństwa bazowały na skrobi ziemniaczanej, do której dodawany był cukier i sok owocowy lub aromat. Całość wymagała gotowania przez określony czas, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Proponowane w naszej ofercie szybkie kisiele bez glutenu wymagają jedynie porcji wody o odpowiedniej temperaturze i odrobiny czasu na dokładne wymieszanie. Niemal zaraz po zalaniu są gotowe do spożycia, dzięki czemu nawet krótka przerwa może być osłodzona owocowym przysmakiem. Kisiel można przygotować w ulubionym kubku i od razu go skonsumować.
Kisiel w alternatywnych zastosowaniach
Kisiel, dzięki swojej żelowej konsystencji, może być wykorzystywany do przygotowywania różnego rodzaju deserów. Wybrane przepisy na dania obiadowe również mogą mieć w składzie pektynowy kisiel, który w atrakcyjny sposób może związać owocowe żele czy sosy do wykwintnych mięs. Chętnie wykorzystywane jest połączenie kisielu z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców, który tworzy wyjątkowo soczyste i zdrowe połączenia. Do klasycznej kompozycji wiele osób zalicza kisiel ze startym jabłkiem, który jest doskonałym źródłem cennych składników odżywczych, witamin i błonnika.