- Kategorie
-
Baton Frupp wiśnia bez glutenu Celiko, 10g


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-3 dni roboczych |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038003071 |
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.
Baton Frupp wiśnia nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton wiśniowy nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Składniki:
wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1503 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 83 g
w tym cukry 66 g
Błonnik 6,2 g
Białko 2,7 g
Sól* 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 1000mg/100 g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Alergeny:
możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych
Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres kontakt@fiia.pl.