Krówki dla wegan i nie tylko. To świetny produkt także dla wszystkich osób szukających słodyczy BIO, bez glutenu i bez laktozy. Do produkcji Super Krówki używa się tylko składników pochodzących z upraw ekologicznych. Krówki powstają na bazie mleka kokosowego i nierafinowanego cukru kokosowego, który ma niski indeks glikemiczny (IG 35). Krówki swój czekoladowy smak zawdzięczają dodatkowi kakao.
Marka ma w swojej ofercie krówki w 6 smakach (toffi, kakao, kokos, żurawina, truskawka, banan), trzy czekolady (mleczna, truskawkowa, pomarańczowa), krem orzechowo-kremowy, a także 2 kremy w wygodnych tubkach do zjedzenia na raz.
SKŁAD PRODUKTU
Cukier kokosowy*, mleko kokosowe w proszku*, syrop ryżowy*, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu* 5,1%, białko słonecznika*, błonnik rozpuszczalny z akacji*
* surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1745 kJ/ 417 kcal Białko 5,4 g
Węglowodany 65 g
W tym cukry 58 g
Tłuszcz 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
Błonnik pokarmowy 6,8 g
Sól 0,76 g
ALERGENY
Może zawierać śladowe ilości mleka, sezamu.