Kawa i deserowa belgijska czekolada to niezastąpiony duet, który teraz można znaleźć w jednym smakołyku i to w lekkiej wersji. Baton Cavalier nie zawiera bowiem cukru - jest słodzony naturalną, niskoenergetyczną, zapobiegającą próchnicy stewią. Idealny dla osób, które nie lubią sacharozy lub chcą ograniczyć ten składnik. Dodatkowo produkt ma większą zawartość błonnika, który wspiera układ trawienny. Używane do wyrobu czekolady Cavalier masa kakaowa, masło kakaowe i naturalny aromat waniliowy są pozyskiwane zgodnie z normami Fair Trade. Produkt ma w składzie mleko, orzechy laskowe i soję, może też zawierać śladowe ilości pszenicy. Składniki: miazga kakaowa, błonnik pokarmoy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (11%), tłuszcz kakaowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), pełne mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy z ziarna palmy), serwatka w proszku (z mleka), kawa (0,7%)m emulgator: lecytyny (z soi), aromaty. Masa kakaowa minimum 55%. Zawiera naturalnie występujące cukry.; Wartość energetyczna 2042kJ/490kcal Tłuszcz 40,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,4g Węglowodany 21,4g w tym cukry 7,4g w tym poliole 7,5g Błonnik 25,9g Białko 6,9g Sól 0,2g; Alergeny: orzechy, mleko, soja, możliwa obecność glutenu i orzechów.
SKŁAD PRODUKTU
miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (11%), tłuszcz kakaowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), pełne mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy z ziarna palmy), serwatka w proszku (z mleka), kawa (0,7%)m emulgator: lecytyny (z soi), aromaty. Masa kakaowa minimum 55%. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 2042kJ/490kcal
Tłuszcz 40,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,4g
Węglowodany 21,4g
w tym cukry 7,4g
w tym poliole 7,5g
Błonnik 25,9g
Białko 6,9g
Sól 0,2g
ALERGENY
Orzechy laskowe, mleko, soja, możliwa obecność glutenu i orzechów.