Baton Cavalier to wyrafinowana kompozycja najlepszych składników i niezapomnianych smaków: naturalnych, orzeźwiających pomarańczy i oryginalnej, belgijskiej czekolady deserowej, która zawiera min. 55% kakao. Nie tylko poprawi ona nastrój, ale także wzmocni organizm podczas intensywnego dnia w szkole lub w pracy, dzięki zawartości antyoksydantów, magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Dodatkowo ma większą zawartość błonnika, który wspiera układ trawienny. Słodkość produkt zawdzięcza stewii - naturalnemu, niskoenergetycznemu, zapobiegającemu próchnicy słodzikowi. Używane do wyrobu czekolady Cavalier są pozyskiwane zgodnie z normami Fair Trade. Składniki: błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka, liofilizowane pomarańcze (0,7%), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalne aromaty, naturalny barwnik: ekstrakt z papryki. Zawartość kakao: minimum 55%.; Wartość energetyczna 460 kcal / 1924 kJ Białko 5,5 g Węglowodany 24 g w tym poliole 8,8 g w tym cukry 9,8 g w tym laktoza 6,4 g Tłuszcz 36,7 g w tym tłuszcze nasycone 20,8 g Sód 0,077 g Błonnik 28,3 g; Alergeny: mleko, soja, możliwa obecność glutenu i orzechów.
SKŁAD PRODUKTU
błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka (z mleka), liofilizowane pomarańcze (0,7%), emulgator: lecytyna (z soi) (wolna od GMO), naturalne aromaty, naturalny barwnik: ekstrakt z papryki. Zawartość kakao: minimum 55%.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
Wartość energetyczna 460 kcal / 1924 kJ
Białko 5,5 g
Węglowodany 24 g
w tym poliole 8,8 g
w tym cukry 9,8 g
w tym laktoza 6,4 g
Tłuszcz 36,7 g
w tym tłuszcze nasycone 20,8 g
Sód 0,077 g
Błonnik 28,3 g
ALERGENY
mleko, soja, możliwa obecność glutenu i orzechów.