Baton Cavalier to oryginalna belgijska mleczna czekolada rozpływająca się w ustach z mocno orzechowym, pralinowym nadzieniem. Produkt nie zawiera cukru - jest słodzony naturalną, niskoenergetyczną, zapobiegającą próchnicy stewią. Jest więc idealny dla osób, które dbają o linię bądź chcą ograniczyć cukier w swojej zbilansowanej diecie.
SKŁAD PRODUKTU
masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (12%), miazga kakaowa, serwatka (z mleka), substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), tłuszcz roślinny, emulgator: lecytyna (z soi) (wolna od GMO), naturalne aromaty. Zawartość kakao: minimum 36%, zawartość mleka: minimum 14%. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
Wartość energetyczna 517 kca l /2169 kJ
Białko 9 g
Węglowodany 29,3 g
w tym poliole 7,4 g
w tym cukry 17,4 g
w tym laktoza 16 g
Tłuszcz 42,3 g
w tym tłuszcze utwardzone 23,1 g
Sód 203 mg
Błonnik 14,4 g
ALERGENY
Mleko, orzechy laskowe, soja, możliwa obecność glutenu i orzechów