Czekolada (96,4%) karmel z solą morską BIO marki Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajduje się co najmniej 50% masy kakaowej, do osłodzenia użyto, zdrowszego od tradycyjnego, cukru trzcinowego.Wszystkie składniki pochodzą przy tym z upraw ekologicznych. Ta czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale też doskonałe źródło błonnika pokarmowego, potasu i magnezu. To jednocześnie produkt bezmleczny i wolny od laktozy. Idealnie sprawdzi się nie tylko w przypadku wegetarian, ale i wegan oraz wszystkich osób, które pragną wykluczyć ze swojej diety gluten i/lub są uczulone na produkty mleczne. Czekoladę docenią ponadto wszyscy ci, którzy uwielbiają słodkości, jednak chcieliby mieć pewność, że spożywają produkt wysokiej jakości.
SKŁAD PRODUKTU
Czekolada 96,4% (Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), karmel* (cukier*, syrop glukozowy*) 3%, sól 0,6% *Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 2297 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 35 g
W tym wwasy tłuszczowe nasycone 24 g
węglowodany 51 g
W tym cukry 42 g
błonnik 6,6 g
białko 3,8 g
sól 0,89 g
ALERGENY
Orzechy, Soja i produkty pochodne