Nietolerancja laktozy nie musi oznaczać rezygnacji z czekolady. Mleczna czekolada bez laktozy, glutenu i cukru firmy Damhert to odpowiedni produkt dla osób cierpiących z powodu alergii pokarmowych, cukrzycy, bądź planujących przejść na zdrowszą i bardziej zbilansowaną dietę. Słodzona tagatozą czekolada zawiera mleko pozbawione cukru mlecznego, czyli laktozy, ale smakuje wyśmienicie i z powodzeniem może zastąpić tradycyjne kakaowe przekąski, zadowalając nawet najbardziej wytrawnych smakoszy. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
SKŁAD PRODUKTU
cukier, masło kakaowe, mleko w proszku bez laktozy*, masa kakaowa, czysty tłuszcz mleczny* (z mleka), emulgator: lecytyna (z soi), aromat naturalny (wanilia). Zawartość kakao minimum 33%.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 2298kJ/551kcal
Białko 9,2g
Węglowodany 51g
w tym cukry 50g
w tym poliole 0g
w tym laktoza 0g
Tłuszcz 34g
w tym tłuszcze nasycone 21g
Błonnik 2,1g
Sól 0,2g
ALERGENY
soja, mleko, jaja, sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy