KETOLADA - czekolada z migdałami słodzona erytrytolem bez dodatku cukru 100g
Czekolada trzyskładnikowa (kakao, erytrytol, migdały blanszowane) zawierająca min. 60 % masy kakaowej. Bez dodatku cukru. Bez konserwantów, emulgatorów, barwników, aromatów.
Ketolada to czekolada dla osób, które unikają cukru w swojej diecie oraz zwracają szczególną uwagę na składniki zawarte w produkcie spożywczym.
Nazwa KETOLADA stworzona jest z myślą o osobach stosujących styl żywienia jakim jest dieta ketogeniczna, czy też inaczej nazywana jako dieta ketogenna, która jest jedną z wielu diet niskocukrowych. Dzięki substancji słodzącej jaką jest bezkaloryczny erytrytol smakuje także dzieciom, ponieważ jest na tyle słodka, że sprawia wrażenie jakby była słodzona cukrem, a erytrytol nie powoduje próchnicy ponieważ nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej. Czekolada urozmaicona poprzez chrupiącą posypkę z siekanych migdałów blanszowanych.
Składniki:
Masa kakaowa, substancja słodząca: erytrytol (E968) (40%), masło kakaowe, migdały (13%).
Zawiera min. 60% kakao.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1842 kJ / 447 kcal
Tłuszcz: 43g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24g
Węglowodany: 39g
w tym cukry: 1g
Białko: 7,3g
Sól: 0,02
Alergeny:
Migdały
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, soi oraz mleka
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Producent:
ADAKA sp. z o.o.
Północna 15-19
54-105 Wrocław Polska