Pierwsza na rynku mieszanka na naleśniki z dodatkiem bakterii probiotycznych Lactospore®. Jest to szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest bardzo odporny m.in. na wysokie temperatury (również smażenie) i kwasy żołądkowe. Ze względu na krótki i prosty skład, a także na brak alergenów produkt jest szczególnie dedykowany dzieciom będącym na ścisłej diecie eliminacyjnej. Tym bardziej, że produkt ma bardzo ładne i przyciągające oko opakowanie. Mogą po niego sięgnąć także wegetarianie i weganie, ponieważ mieszanka nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Prosty sposób przygotowania (wystarczy dodać ulubiony rodzaj mleka do mieszanki), organiczne składniki oraz wysoka zawartość błonnika sprawią, że po produkt mogą sięgnąć także osoby szukające zdrowych i funkcjonalnych produktów. Produkt bezglutenowy. Najlepiej wychodzą na patelni ceramicznej.
SKŁAD PRODUKTU
Skład:
mąka jaglana*, mąka owsiana*, mąka ryżowa*, inulina*(błonnik z agawy), łuska babki jajowatej*, sól himalajska, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856)
*Składniki pochodzace z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g:
Wartośc energetyczna 1450kJ/343kcal
Tłuszcz 4,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
Węglowodany 63g
w tym cukry 1,4g
Błonnik 9,5g
Białko 9,1g
Sól 0,92g
ALERGENY
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, migdałów lub nerkowców.