Pasta przygotowana na bazie ciecierzycy. Bardzo dobra na zimno, bardzo smaczna na ciepło np. z makaronem. Może być wykorzystywana jako smaczny dodatek do kanapek, tostów, grzanek i krakersów. Można ją także stosować w kuchni jako farsz do pierogów, naleśników i tortilli. Dzięki dodatkowi siemienia lnianego i czarnego sezamu, pasta nabiera wyrazistego charakteru i ciekawego smaku. Krótki i prosty skład, rozsądna cena to dodatkowe atuty produktu. Bardzo ciekawe uzupełnienie gamy produktów dostępnych dla wegan i wegetarian. Produkt bezglutenowy.
SKŁAD PRODUKTU
ciecierzyca gotowana 60%, woda, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, siemię lniane 3%, przyprawy, sezam czarny 0,8%, sól
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 873 kJ/211 kcal
Tłuszcz 15g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g
Węglowodany 6,3g
w tym cukry 1,3g
Błonnik 9,3g
Białko 8g
Sól 1,2g
ALERGENY
Brak informacji