Pasta została przygotowana z czerwonej fasoli i soczewicy z dodatkiem pomidorów. Bardzo dobra na zimno, bardzo smaczna na ciepło np. z makaronem. Może być wykorzystywana jako smaczny dodatek do kanapek, tostów, grzanek i krakersów. Można ją także stosować w kuchni jako farsz do pierogów, naleśników i tortilli. Krótki i prosty skład, rozsądna cena to dodatkowe atuty produktu. Bardzo ciekawe uzupełnienie gamy produktów dostępnych dla wegan i wegetarian. Produkt bezglutenowy.
SKŁAD PRODUKTU
fasola czerwona gotowana 42%, soczewica gotowana 33%, pomidory, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, przyprawy, sól.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 493 kJ / 118 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 9,1 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 5,6 g
Sól: 0,83 g
ALERGENY
Brak informacji