Pasta z makreli i pstrąga z grillowaną papryką Helcom, 180g
Niebanalne połączenie dwóch pysznych ryb - makreli i pstrąga. Tę kompozycję zdecydowanie podkreśla warzywny dodatek w postaci grillowanej papryki.
Składniki:
ryby 33% (makrela wędzona 23%*, pstrąg wędzony 10%**), ciecierzyca gotowana, woda, olej rzepakowy, papryka grillowana 4%, papryka czerwona, skrobia, sól, ocet spirytusowy, cukier, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, przyprawy, ocet winny, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
* Scomber Scombrus, **Oncorhynchus Mykiss
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 848 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 9,8 g
w tym cukry 2,8 g
Błonnik 1,5 g
Białko 8,9 g
Sól 1,5 g
Alergeny:
Ryby
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 godzin.
Producent:
Greek Trade Sp. z o. o.
ul. Tadeusza Śliwiaka 14
30-797 Kraków