Skrobia kukurydziana Vitally Food BIO (250 g) to naturalny produkt pochodzenia roślinnego, z ekologicznych upraw. Jest bezglutenowa, może być stosowana w diecie osób z nietolerancją tego białka, a także cierpiących na celiakię. To naturalny zagęstnik do potraw, regulujący pracę układu pokarmowego.
Certyfikowana skrobia kukurydziana Vitally Food BIO
Dostępna w naszym sklepie skrobia kukurydziana Vitally Food BIO w opakowaniu 250 gramów produkowana jest z bielma ziaren kukurydzy - białych pręcików, jedynie z ekologicznych certyfikowanych upraw. W odróżnieniu od mąki kukurydzianej, która powstaje z przemiału całego ziarna kukurydzy, skrobia nie ma charakterystycznego zapachu ani posmaku.
Gdzie znajduje zastosowanie?
Skrobia kukurydziana jest naturalnym zagęstnikiem stosowanym w produkcji spożywczej, ale znajdującym również szerokie zastosowanie w kosmetyce i kuchni. Świetnie zagęszcza różnego rodzaju zupy, sosy i dania, może być dodatkiem do ciast i innych wypieków. Nie zmienia smaku ani zapachu potraw, do których jest dodawana.
SKŁAD PRODUKTU
skrobia kukurydziana*
* certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1484 kJ / 355 kcal
tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczone nasycone 0,1 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0,5 g
Sól 0,01 g
ALERGENY
Produkt może zawierać gluten, mleko.