
Kopytka bezglutenowe
Kopytka bezglutenowe to popularne w niemal całej Polsce kluski, najczęściej na bazie gotowanych ziemniaków w charakterystycznym kształcie przypominającym romby. W tradycyjnej formie do ich przygotowania używana jest również mąka pszenna, jednak odpowiednie przepisy lub gotowe mieszanki pozwalają ją skutecznie zastąpić, by stworzyć danie bez glutenu. Przeczytaj więcej o tej smacznej potrawie sprawdzającej się w wielu odsłonach i na nowo odkryj jej możliwości w wersji bezglutenowej.
Spis treści:
Sposób przygotowania
Naturalna mieszanka
Tradycyjny przepis
Wersje wegańskie
Propozycje podania
Gotowe przepisy
Kopytka bezglutenowe to popularne w niemal całej Polsce kluski, najczęściej na bazie gotowanych ziemniaków w charakterystycznym kształcie przypominającym romby. W tradycyjnej formie do ich przygotowania używana jest również mąka pszenna, jednak odpowiednie przepisy lub gotowe mieszanki pozwalają ją skutecznie zastąpić, by stworzyć danie bez glutenu. Przeczytaj więcej o tej smacznej potrawie sprawdzającej się w wielu odsłonach i na nowo odkryj jej możliwości w wersji bezglutenowej.
Spis treści:
Sposób przygotowania
Naturalna mieszanka
Tradycyjny przepis
Wersje wegańskie
Propozycje podania
Gotowe przepisy