Baton Raspberry Choco Power malina, orzechy włoskie marki BeRaw to produkt bezglutenowy, w którym zamiast zwykłego cukru producent zastosował jego zdrowszą odmianę - cukier trzcinowy. W składzie znalazły się m.in. maliny i orzechy włoskie (po 19%), gorzka czekolada (13%), truskawki (12%) oraz daktyle. Baton zawiera ponadto proteiny (6 g na 100 g), a każde sto gram produktu pokrywa w 17% dzienne zapotrzebowanie przeciętnej dorosłej osoby na wapń i w 21% na magnez. Baton może być spożywany przez wegetarian. Chętnie sięgną po niego osoby uprawiające sport, a także ci wszyscy, którzy lubią słodkie przekąski, ale wybierają ich zdrowsze rodzaje.
SKŁAD PRODUKTU
Daktyle, maliny 19%, orzechy włoskie 19%, gorzka czekolada 13% (miazga kakaowa 86%, tłuszcz kakaowy, cukier trzcinowy, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia), truskawki 12 %, mąka ryżowa, aquamin.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
Wartość energetyczna 1847 kJ / 440 kcal
Tłuszcz 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 41 g
Białko 6 g
Sól 0,03 g
Wapń 135 mg (17%*)
Magnez 82 mg (21%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
ALERGENY
Orzechy włoskie.
Może zawierać orzechy arachidowe, soję.