Pasta przygotowana na bazie słonecznika. Bardzo dobra na zimno, bardzo smaczna na ciepło np. z makaronem. Może być wykorzystywana jako smaczny dodatek do kanapek, tostów, grzanek i krakersów. Można ją także stosować w kuchni jako farsz do pierogów, naleśników i tortilli. Dzięki dodatkowi pomidorów i curry, pasta nabiera wyrazistego charakteru i ciekawego smaku. Krótki i prosty skład, rozsądna cena to dodatkowe atuty produktu. Bardzo ciekawe uzupełnienie gamy produktów dostępnych dla wegan i wegetarian. Produkt bezglutenowy.
SKŁAD PRODUKTU
słonecznik łuskany 31%, pomidory 20%, olej rzepakowy, woda, koncentrat pomidorowy 8%, sok cytrynowy, cukier, sól, mieszanka przypraw curry 0,3%, pieprz czarny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1601 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
Węglowodany 5,5 g
w tym cukry 5,4 g
Błonnik 7,1 g
Białko 7,0 g
Sól 1,5 g
ALERGENY
Brak informacji