Kakaowe ciastka z waniliowym nadzieniem bez glutenu i bez laktozy to idealny produkt dla alergików, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjne słodycze. Wypiekane ze skrobi ziemniaczanej i mąki kukurydzianej kakaowe herbatniki wypełnione waniliowym nadzieniem na bazie odtłuszczonego mleka w proszku bez laktozy pozwolą cieszyć się smakiem bez obaw o niepożądane reakcje. Ciastka doskonale sprawdzą się jako chrupiąca i smaczna przekąska między posiłkami czy słodki dodatek do kawy lub herbaty. Opakowanie 125 gram. Produkt może zawierać śladowe ilości jajek, orzechów, mleka, soi i łubinu.
SKŁAD PRODUKTU
nadzienie (29%) (cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, z ziaren palmowych), emulgator: lecytyna (z soi), skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), kakao w proszku, margaryna roślinna (tłuszcze i oleje roślinne (palmowy)), emulgator: lecytyna (z soi), mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych)), kwas cytrynowy, dekstroza, skrobia z tapioki, odtłuszczone mleko w proszku bez laktozy ** sól, naturalny aromat (wanilia), ekstrakt wanilii Bourbon, środki spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), naturalny aromat (wanilia)
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1867 kJ/446 kcal,
Tłuszcze 23,4 g
w tym tłuszcze nasycone 15,0 g,
Węglowodany 55,2 g
w tym cukry 31,5 g,
Błonnik 2,4 g,
Białko 2,6 g,
Sól 0,5 g.
ALERGENY
soja, mleko, możliwa obecność orzechów, jaj i łubinu.