Wiśnia liofilizowana w czekoladzie BIO od Super Fudgio to oparty o surowiec z kokosa, bezglutenowy produkt, w którym czekolada stanowi aż 89,5% składu (znajdująca się w niej masa kakaowa to minimum 50%), a liofilizowana wiśnia 10% składu. Zamiast tradycyjnego cukru producent użył zdrowszego cukru trzcinowego. Wszystkie surowce wykorzystane do stworzenia Wiśni liofilizowanej w czekoladzie BIO pochodzą z upraw ekologicznych. Produkt wolny jest ponadto od laktozy i nie zawiera w swoim składzie mleka. Dlatego chętnie sięgną po niego zarówno osoby uczulone na te składniki, jak również wegetarianie i weganie. Będzie także świetnym wyborem dla tych wszystkich, którzy w swojej diecie unikają glutenu, a także dla tych, którzy odżywiają się zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalają sobie na odrobinę pysznych słodkości.
SKŁAD PRODUKTU
czekolada 89,5% (Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), tłuszcz kakaowy*, wiśnia liofilizowana* 10%, substancja glazurująca (syrop glukozowy*, guma arabska*, olej słonecznikowy*)
masa kakaowa w czekoladzie min. 50%
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2271 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g
Węglowodany 50 g
w tym cukry 42 g
Błonnik 6,6 g
Białko 4,0 g
Sól 0,26 g
ALERGENY
Orzechy, Soja i produkty pochodne