Czekolada (90%) z orzechami laskowymi BIO marki Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajduje się co najmniej 50% masy kakaowej, do osłodzenia użyto, zdrowszego od tradycyjnego, cukru trzcinowego, a aż 10% stanowią orzechy laskowe. Wszystkie składniki pochodzą przy tym z upraw ekologicznych. Ta czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale też doskonałe źródło błonnika pokarmowego, potasu i magnezu. To jednocześnie produkt bezmleczny i wolny od laktozy. Idealnie sprawdzi się nie tylko w przypadku wegetarian, ale i wegan oraz wszystkich osób, które pragną wykluczyć ze swojej diety gluten i/lub są uczulone na produkty mleczne. Czekoladę docenią ponadto wszyscy ci, którzy uwielbiają słodkości, jednak chcieliby mieć pewność, że spożywają produkt wysokiej jakości.
SKŁAD PRODUKTU
Czekolada 90% (Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), orzechy laskowe* 10%
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 2397 kJ / 575 kcal
Tłuszcz 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 37 g
Błonnik 7,1 g
Białko 4,3 g
Sól 0,27 g
ALERGENY
Orzechy, Soja i produkty pochodne