Do wyprodukowania tej konfitury marki HOTZ zużyto średnio aż 92 g czerwonej cebuli na każde 100 g produktu. Dla spotęgowania smaku w składzie znajdziemy również czosnek i chili, a także zdrowszą od tradycyjnej sól himalajską. Produkt świetnie sprawdzi się nie tylko u wegetarian, ale również u innych osób, które zwracają uwagę na jakość swojego pożywienia. Konfitura z czerwonej cebuli będzie nieocenionym dodatkiem do serów, sałatek (np. z buraków), domowej roboty hamburgerów czy różnego rodzaju pieczeni. Cebula, której użyto do wyprodukowania konfitury jest co prawda przyjemnie słodka, ale jednocześnie nie brakuje w niej nut lekko pikantnych, tak chętnie poszukiwanych przez wielu smakoszy.
SKŁAD PRODUKTU
czerwona cebula - na 100 g prduktu zużyto średnio 92g czerwonej cebuli, ocet balsamiczny, cukier, sól himalajska, czosnek, chili
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 496 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 19 g
Błonnik 1,2 g
Białko 1,2 g
Sól 0,99 g
ALERGENY
brak