Rodzynki w czekoladzie bez cukru, bez glutenu Pięć Przemian to doskonały wybór dla tych, którzy pragną odżywiać się w sposób świadomy, a także unikają w swojej diecie produktów zawierających gluten. Świetnie sprawdzi się również w przypadku osób, które znajdują się na dietach wegetariańskiej i wegańskiej. Rodzynki wytworzone zostały tutaj z owoców niesiarkowanych, a bezglutenowa czekolada osłodzona została erytrytolem i stewią, bez użycia cukru. Uwagę zwraca ponadto stosunkowo wysoka zawartość błonnika (7,47 g) oraz białka (3,97 g), a także minimalna zawartość soli (zaledwie 0,03 g).
SKŁAD PRODUKTU
rodzynki (niesiarkowane) 71%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 28% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%], odtłuszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 10,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,83 g
Węglowodany 66,89g
w tym cukry 43,61g
w tym alkohole wielowodorotlenowe 7,83 g
Błonnik 7,47 g
Białko 3,97 g
Sól 0,03 g
ALERGENY
Informacje alergiczne: produkt może zawierać orzechy, mleko, sezam i soję.