Krem orzechowo-kakaowy BIO marki Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajdziemy aż 12% zdrowych orzechów laskowych, a także kakao o obniżonej zawartości tłuszczu i zdrowszy od tradycyjnego cukier trzcinowy. Krem nie zawiera w swoim składzie mleka ani laktozy, więc doskonale sprawdzi się w przypadku osób, które są na te składniki uczulone, a także oczywiście u wegetarian i wegan. Chętnie sięgną po niego także osoby, które w swojej diecie unikają glutenu, a także te, dla których zdrowe odżywianie ma znaczenie szczególne - surowce, z których powstał Krem orzechowo-kakaowy BIO Super Fudgio pochodzą bowiem wyłącznie z upraw ekologicznych.
SKŁAD PRODUKTU
Syrop ryżowy w proszku*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, proszek kokosowy*, pasta z orzechów laskowych*(12%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*(5%), guma arabska (błonnik z akacji)*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 2244 kJ/ 541 kcal
Tłuszcz 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry 26 g
Błonnik 3,6 g
Białko 3,8 g
Sól 0,34 g
ALERGENY
Orzechy, Soja i produkty pochodne