Krówki dla wegan i nie tylko. To świetny produkt także dla wszystkich osób szukających słodyczy BIO, bez glutenu i bez laktozy. Do produkcji Super Krówki używa się tylko składników pochodzących z upraw ekologicznych. Krówki powstają na bazie mleka kokosowego i nierafinowanego cukru kokosowego, który ma niski indeks glikemiczny (IG 35). Krówki swój truskawkowy smak zawdzięczają dodatkowi liofilizowanej truskawki.
Marka ma w swojej ofercie krówki w 6 smakach (toffi, kakao, kokos, żurawina, truskawka, banan), trzy czekolady (mleczna, truskawkowa, pomarańczowa), krem orzechowo-kremowy, a także 2 kremy w wygodnych tubkach do zjedzenia na raz.
SKŁAD PRODUKTU
Cukier kokosowy*, mleko kokosowe w proszku*, syrop ryżowy*, białko słonecznika8, banan liofilizowany w proszku* 4%, Guma Arabska (błonnik z akacji)*.
*surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1763 kJ/ 419 kcal
Białko 4,4 g
Węglowodany 70g
w tym cukry 62 g
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
Błonnik pokarmowy 4 g
Sól 0,77 g
ALERGENY
Może zawierać: mleko i sezam