Krówki dla wegan i nie tylko. To świetny produkt także dla wszystkich osób szukających słodyczy BIO, bez glutenu i bez laktozy. Do produkcji Super Krówki używa się tylko składników pochodzących z upraw ekologicznych. Krówki powstają na bazie mleka kokosowego i nierafinowanego cukru kokosowego, który ma niski indeks glikemiczny (IG 35). Krówki swój truskawkowy smak zawdzięczają dodatkowi liofilizowanej truskawki.
Marka ma w swojej ofercie krówki w 6 smakach (toffi, kakao, kokos, żurawina, truskawka, banan), trzy czekolady (mleczna, truskawkowa, pomarańczowa), krem orzechowo-kremowy, a także 2 kremy w wygodnych tubkach do zjedzenia na raz.
SKŁAD PRODUKTU
Cukier kokosowy*, mleko kokosowe w proszku*, syrop ryżowy*, błonnik rozpuszczalny z akacji*, białko słonecznika*, truskawka liofilizowana w proszku*(2%), aromat naturalny truskawkowy * surowce pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1845 kJ / 439 kcal
Białko 4,7 g
Węglowodany 65 g
w tym cukry 58 g
Tłuszcz 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
Błonnik pokarmowy 4,7 g
Sól 0,76 g
ALERGENY
Może zawierać mleko, sezam