Wegańskie klopsiki w sosie pomidorowym Carlota Organic BIO, 425g
Wegańskie klopsiki bezmięsne z soi i seitanu z warzywami i bardzo smacznym sosem pomidorowym, gotowane z oliwą z oliwek Extra Virgin.
Składniki:
Sos pomidorowy 78% (pomidory*, cebula*, marchew*, oliwa z oliwek *, cukier*, czosnek (regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól), klopsiki 26% (okara * (pulpa sojowa)), tofu * (woda, soja, nigari (chlorek magnezu)), olej słonecznikowy*, teksturowana soja*, mąka pszenna (zawiera gluten), brązowy ryż *, skrobia z tapioki*, płatki owsiane*, pietruszka*, sól, czosnek*, bulion warzywny* (cebula*, marchew*, por*, czosnek*, seler*, mąka ryżowa*, sól, olej słonecznikowy* i ekstrakt drożdżowy*), cebula w proszku i karob*)
*Pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 468 Kj / 111 Kcal,
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy nasycone 1g
Węglowodany 7,2g
w tym cukier 7g
Błonnik 2,0 g
Bbiałko 5g
Sól 1,17g
Alergeny:
Soja, zboża zawierające gluten, seler.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Producent
Via Organica, S.L. C/ La Farola
6. 46138 Rafelbunyol, Valencia