CARLOTA ORGANIC - Gotowa żywność ekologiczna

Coraz więcej osób w Europie stawia na zdrową dietę. Populacja wegan i wegetarian stale rośnie.

Zdecydowanie dbamy o to, co jemy i o nasze środowisko.

Dlatego narodziła się Carlota Organic, oferująca szereg produktów wegańskich i ekologicznych, takich jak gulasze, zupy, hamburgery, sosy i pasty. Ekskluzywne receptury o wysokiej wartości odżywczej. Prezentowany w jednej lub dwóch porcjach, aby uniknąć marnotrawstwa i zaspokoić potrzeby wszystkich dbających o siebie.

Praktyczna, pożywna i pyszna propozycja, potwierdzona Oficjalnym Europejskim Pieczęcią Żywności Ekologicznej, która gwarantuje nasze zaangażowanie na rzecz ludzi i planety.

Założyciele firmy będąc przekonanym, że gotowy posiłek niekoniecznie musi być niezdrowy zrezygnowali z konserwantów i dodatków, oferując dania z wykorzystaniem  warzyw, przypraw czy roślin strączkowych.

To dania wegańskie i organiczne gotowe do spożycia! Oryginalne receptury ze składnikami organicznymi i roślinnymi, które dbają o wartości odżywcze i szanują najbardziej tradycyjne smaki. 

Gotują tak, jak Ty w domu, używając najlepszych materiałów pochodzenia roślinnego i oliwy z pierwszego tłoczenia. Dania zapakowane w szklane opakowania w 100% nadające się do ponownego wykorzystania, a ich etykiety wykonane są z makulaturowego papieru.

Wszystko jest zgodne ze standardem IFS, który zapewnia maksymalne bezpieczeństwo żywności.

Oferta obejmuje szeroką gamę wegańskich i ekologicznych dań gotowych zawierających mnóstwo wartości odżywczych. Dzięki nim można wreszcie zadbać o siebie, delektując się jedzeniem.

Tradycyjne i śródziemnomorskie jedzenie – wszystko w jednym.

Tak prezentuje się Carlota Organic  - połączenie gotowanych roślin strączkowych i warzyw. Zdrowe i ekologiczne produkty, których nie powinno zabraknąć w diecie.

Pasty i pesto

Prosto z Włoch do Twojego stołu. Carlota Organic oferuje cztery smakowite opcje do dekoracji potraw lub przygotowania pysznych przystawek.

Pesto z suszonych pomidorów i zielone pesto bazyliowe są idealne jako dodatek do dań z makaronu lub pizzy lub jako dodatek do oryginalnych sałatek. Pasztet z czarnych oliwek i pasztet z suszonych pomidorów idealnie nadaje się do maczania lub przygotowywania pysznych przystawek i tapas.

Zupy

„Carlota BIO Zupa Z Soczewicy Z Komosą”

Ta zupa jest pełna niezbędnych składników odżywczych. Dzięki temu doskonale sprawdzi się jako mała przekąska lub jako główny posiłek w ciepłe dni.

Oprócz pysznej soczewicy zawiera również komosę, która jest bardzo dobrym źródłem białka roślinnego i zawiera dużo żelaza, kwasu foliowego, magnezu, cynku i manganu.

Komosa pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na żelazo w jednej porcji.

Krem z jarzyn i grzybów shitake Carlota Organic

Zupa z roślin strączkowych z grzybami shiitake, oliwą z oliwek, mleczkiem kokosowym i papryką. Danie wegańskie, bezglutenowe, źródło kwasów omega-3.

W daniach Carlota Organic używane są odpowiednie ilości oleju z nasion lnu, co sprawia, że wszystkie zupy są doskonałym źródłem kwasów omega-3, ważnych w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.

Krem dyniowy z nasionami chia.

Słodki dotyk dyni, marchwi i mleka kokosowego kontrastuje z delikatnymi nutami curry i rozmarynu. Nasiona Chia dostarczają potas i Omega 3, a także nadają mu wyjątkową konsystencję na podniebieniu. Wegańskie, bez glutenu. Niska zawartość tłuszczów nasyconych.

Korzyści ze spożywania  roślin strączkowych są niezliczone. Dlatego wskazane jest spożywanie ich 2 lub 3 razy w tygodniu. W gulaszu, sałatkach, kremach lub jako przekąska. Istnieje tysiąc sposobów ich przygotowania i wszyscy je kochamy.

„Carlota Organics Quinoa z jarmużem”

Super ciekawe i nietuzinkowe połączenie komosy i jarmużu. Komosa ryżowa jest bogata w białko i zawiera kwasy tłuszczowe omega 3 i 6 oraz mikroelementy, takie jak potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo i cynk. Więc ten gulasz jest idealnym rozwiązaniem na dni, kiedy po prostu nie masz zbyt wiele czasu, a mimo to nie chcesz przegapić pełnego posiłku.

Potrawka z fasoli i grzybami shitake Carlota Organic

Duszona biała fasola  i grzybami shiitake. Tradycyjna receptura z orientalnym akcentem. Smażone warzywa i grzyby shiitake, fasola i odrobina pieprzu cayenne. Ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, jest źródłem białka i błonnika.

Fasola ze świeżymi warzywami z rolnictwa ekologicznego. Bez żadnego sztucznego dodatku. Bezglutenowe, wolne od alergenów, niskotłuszczowe rośliny strączkowe Carlota są starannie wyselekcjonowane i zachowują naturalny smak i konsystencję.

Gotowe dania Calota Organic, są gotowane na wolnym ogniu z roślinami strączkowymi, zbożami i świeżymi warzywami. To oryginalne dania, które zachowują smak tradycyjnych receptur.

Pasztet z suszonych pomidorów z olejem słonecznikowym i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Bez żadnych sztucznych dodatków.

Organiczne pasztety i pesto Carloty są idealne jako aperitif lub do przygotowania pysznych przystawek i tapas. Wegańskie i bezglutenowe, bez alergenów i ich śladów.

Z Carlota Organic każdego dnia spożywanie posiłków staje się wyjątkowym przeżyciem.

Oferuje szeroki  wybór dań ekologicznych przygotowywanych z najlepszych składników i wciąż mamy wiele przepisów do zaoferowania.

Pełną i ekskluzywna gama zup, gulaszów, dań z komosy ryżowej, pasztetów, sosów i hamburgerów.