Produkty bez cukru, a już szczególnie – słodycze - to coraz rzadszy okaz w tradycyjnym handlu. Cukier dodawany jest praktycznie do wszystkiego, niekoniecznie tam, gdzie byśmy się go spodziewali. Znajdziemy cukier chociażby w chlebie, w płatkach śniadaniowych, w sosach, w daniach gotowych, ketchupie czy musztardzie, w napojach, a nawet sokach i wodzie smakowej. Osoby, które chorują na cukrzycę lub po prostu chcą ograniczyć ilość cukru w diecie ze względów zdrowotnych, spotykają duże trudności, gdy próbują znaleźć na półce sklepowej produkty spożywcze, które nie zawierałby tej słodkiej substancji. Jeśli zsumujemy dawkę cukru, którą spożywamy codziennie nawet nie tykając słodyczy okaże się, że łatwo jest przekroczyć jego dzienną normę. Gdyby nie to, że na rynku jest coraz więcej słodyczy bez cukru, musielibyśmy je zupełnie wyeliminować z diety, by nie wprowadzić do naszej diety zbyt dużo cukru.
Spis treści:
Dlaczego warto po nie sięgnąć?
Propozycja dla osób na diecie
Idealne dla dzieci
Nasz asortyment