Pierwsza na rynku mieszanka na naleśniki z dodatkiem bakterii probiotycznych Lactospore®. Jest to szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest bardzo odporny m.in. na wysokie temperatury (również smażenie) i kwasy żołądkowe. Ze względu na krótki i prosty skład, a także na brak alergenów produkt jest szczególnie dedykowany dzieciom będącym na ścisłej diecie eliminacyjnej. Tym bardziej, że produkt ma bardzo ładne i przyciągające oko opakowanie. Mogą po niego sięgnąć także wegetarianie i weganie, ponieważ mieszanka nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Prosty sposób przygotowania (wystarczy dodać ulubiony rodzaj mleka do mieszanki), organiczne składniki oraz wysoka zawartość błonnika sprawią, że po produkt mogą sięgnąć także osoby szukające zdrowych i funkcjonalnych produktów. Produkt bezglutenowy. Najlepiej wychodzą na patelni ceramicznej.
SKŁAD PRODUKTU
mąka jaglana*, mąka owsiana*, mąka ryzowa*, inulina* (błonnik z agawy), koncentrat soku z buraka* (3%), łuska babki jajowatej*, zagęszczony sok malinowy (1%), sól himalajska, aromat naturalny, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856)
*Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1445kJ/342kcal
Tłuszcz 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
Węglowodany 63g
w tym cukry 2,2g
Błonnik 9,3g
Białko 8,9g
Sól 0,89g
ALERGENY
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, migałów lub nerkowców.