Pierwsza na rynku mieszanka na naleśniki z dodatkiem bakterii probiotycznych Lactospore®. Jest to szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest bardzo odporny m.in. na wysokie temperatury (również smażenie) i kwasy żołądkowe. Ze względu na krótki i prosty skład, a także na brak alergenów produkt jest szczególnie dedykowany dzieciom będącym na ścisłej diecie eliminacyjnej. Tym bardziej, że produkt ma bardzo ładne i przyciągające oko opakowanie. Mogą po niego sięgnąć także wegetarianie i weganie, ponieważ mieszanka nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Prosty sposób przygotowania (wystarczy dodać ulubiony rodzaj mleka do mieszanki), organiczne składniki oraz wysoka zawartość błonnika sprawią, że po produkt mogą sięgnąć także osoby szukające zdrowych i funkcjonalnych produktów. Produkt bezglutenowy. Najlepiej wychodzą na patelni ceramicznej.
SKŁAD PRODUKTU
maka jaglana*, mąka owsiana*, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy*, kakao* (5%), inulina* (błonnik z agawy), łuska babki jajowatej*, sól himalajska, aromat naturalny, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856)
*Składniki pochodzace z upraw ekologicznych.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1465kJ/347kcal
Tłuszcz 4,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g
Węglowodany 63g
w tym cukry 9,5g
Błonnik 10g
Białko 9g
Sól 0,79g
ALERGENY
Może zawierać śladowe ilośći soi, sezamu, gorczycy, migdałów lub nerkowców.