Pasta przygotowana na bazie ciecierzycy. Bardzo dobra na zimno, bardzo smaczna na ciepło np. z makaronem. Może być wykorzystywana jako smaczny dodatek do kanapek, tostów, grzanek i krakersów. Można ją także stosować w kuchni jako farsz do pierogów, naleśników i tortilli. Dzięki dodatkowi kuminu, pasta nabiera wyrazistego charakteru i ciekawego smaku. Krótki i prosty skład, rozsądna cena to dodatkowe atuty produktu. Bardzo ciekawe uzupełnienie gamy produktów dostępnych dla wegan i wegetarian. Produkt bezglutenowy.
SKŁAD PRODUKTU
ciecierzyca gotowana 77%, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, miód, sól, kumin 0,2%, czosnek suszony, pieprz czarny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 636 kJ / 153 kcal
Tłuszcz: 8,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2g
Węglowodany: 9,4g
w tym cukry: 0,7g
Błonnik: 7,3g
Białko: 5,2g
Sól: 1,1g
ALERGENY
Brak informacji