• Sosy sałatkowe

Baza na sos sałatkowy winegret cytryna i pieprz Cultured Foods (90 g) jest innowacyjnym na rynku produktem, w skład którego oprócz bazy do sosu winegret wchodzą rów...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, kara...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, kara...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, kara...
Ten produkt jest aktualnie niedostępny

Sosy sałatkowe pełnią w przypadku kompozycji warzyw czy owoców kilka funkcji. Nie tylko podkreślają smak czy nadają mu odmiennego charakteru, ale również zwiększają przyswajalność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Sama gotowa mieszanka na sos ma zwykle także szereg cennych składników odżywczych. Sprawdź, jakie ciekawe kompozycje smakowe na sosy do sałatek mamy w ofercie, zainspiruj się i spraw, że Twoje posiłki będą jeszcze zdrowsze i bardziej urozmaicone.

Zdrowe propozycje na sosy sałatkowe - baza do samodzielnego przygotowania

Dobre sosy sałatkowe powinny w subtelny sposób podkreślać smak warzyw czy owoców oraz innych składników, które łączą. Ich właściwa kompozycja oraz wyważenie smaku nie jest proste, dlatego właśnie baza na sos jest idealnym rozwiązaniem. Optymalne proporcje poszczególnych składników, które wystarczy zalać oliwą dobrej jakości i wymieszać tworzą doskonałą, aromatyczną mieszankę. Nic więcej nie musisz dodawać, co więcej - nawet nie jest potrzebny Ci pojemnik na sos, bo szklana karafka jest częścią produktu -bazy z naszej oferty.

Naturalne i proste składniki, głęboki smak

To, co wyróżnia dostępne w naszym sklepie mieszanki na sosy to maksymalnie prosty skład idealnie skomponowanych elementów. Wśród nich obok ziół, przypraw czy nawet ziaren i cząstek owoców znajdują się kultury zdrowych bakterii, które mają pozytywny wpływ na układ pokarmowy. Składniki podkreślone octem owocowym i oliwą czy olejem tworzą bogatą kompozycję smakową. To, do jakich warzyw czy owoców albo innych dań ich użyjesz, zależy od Ciebie. Jeżeli brakuje Ci inspiracji, ciekawe propozycje znajdziesz również na opakowaniu produktu.

Jakie dressingi pasują do chrupiących sałatek warzywnych?

W polskich realiach myśląc o surówkach czy sałatkach, z dużym prawdopodobieństwem w pierwszej kolejności na myśl przychodzą Ci te przyrządzone z warzyw. A te mogą być bardzo różnorodne, urozmaicone także kiszonkami oraz innymi przetworami. Które z mieszanek na sosy pasują do warzywnych sałatek? Choć wydawać się może, że to przede wszystkim te o lekkim charakterze pikantnym, z dodatkiem czosnku, pieprzu czy cytryny, równie dobrze może sprawdzić się mieszanka bardziej orientalna z imbirem, sezamem, czy z nutą owocową i makiem.

Ciekawe propozycje do owocowych sałatek

Sałatka z owoców, z dodatkiem orzechów albo bakalii, czy też wariant owocowo-warzywny może mieć różne nuty smakowe. Z dostępnych w naszym sklepie baz do sosów sałatkowych w roli dodatku sprawdzić się może z pewnością winegret mak i truskawka, z dodatkiem jagód. Zaskoczy kolorem, fakturą i smakiem. Ponownie, także do dania o typowo deserowym charakterze, jakim najczęściej jest sałatka z owoców, sprawdzi się również orientalny smak sosu winegret sezam i imbir, w którego składzie odnaleźć można także sok z cytryny, czosnek i szczypiorek, które nadadzą kompozycji unikalnego wyrazu.

Jak przyrządzić dobry sos sałatkowy z wykorzystaniem bazy?

Bazy na sosy do różnorodnych sałatek dostępne w naszej ofercie to produkty niemalże kompletne. W zestawie znajduje się wygodna karafka na sos, w której wnętrzu kryją się jego składniki. Dodatkowo masz do dyspozycji saszetkę z octem jabłkowym, który wlewasz do wnętrza gdy zdecydujesz się przyrządzić produkt. O ostatnim składniku decydujesz sam - dodajesz odpowiednią ilość wybranej oliwy i dokładnie mieszasz wszystko ze sobą, wstrząsając. Tak przygotowany sos jest gotowy do spożycia. Po użyciu możesz trzymać go w lodówce nawet przez 3 miesiące i korzystać wtedy, gdy masz na to ochotę.